• Forside
 • Aktuelt
 • Ledere
 • Inspiration
 • Om KFUM-Spejderne
Du er her: Aktuelt » Nyheder » Marts 2012 » Sådan er det i hovedbestyrelsen

Sådan er det i hovedbestyrelsen

  29. marts 2012

   

  Af Annegrete Larsen

   

  Landsmødet 2012 nærmer sig, og det er igen blevet tid til at finde nye kandidater til KFUM-Spejdernes Hovedbestyrelse. Overvejer du at blive HB kandidat, eller har tanken aldrig strejfet dig? Ligegyldigt hvad, så læs med her, og kom tættere på hvad det egentlig vil sige at være repræsentant i KFUM-Spejdernes hovedbestyrelse.

   

  Lars Kjeld Jensen, Sara Maria Cordtz og Karl Peder Olesen er alle med i den nuværende hovedbestyrelse.
  Lars Kjeld Jensen træder af efter 8 år som formand, og det samme gør Karl Peder Olesen efter at have bidraget som medlem i 4 år. Sara Maria Cordtz, som blev valgt ind i 2010, er ikke på valg, og fortsætter derfor.
  De har alle fået et dybt indblik i, hvad det ville sige at være i hovedbestyrelsen.
  ”Hovedbestyrelsens vigtigste opgave er at sikre KFUM-Spejdernes fremtidige udvikling og fremgang”, udtaler Lars Kjeld Jensen.

    

  Man gør en forskel

  Alle tre HB medlemmer er enige om, at de i sin tid stillede deres kandidatur til rådighed for at gøre en forskel og påvirke spejderarbejdet på en anden måde end hjemme i gruppen.

  Karl Peder Olesen fortæller om et konkret eksempel om familiespejderarbejdet:
  ”Det har betydet noget for mig, at jeg har været med til at støtte op omkring vores nye enhed, at være med til at vi får lavet noget værdifuldt arbejde for de 3-6 årige og deres forældre”.

  Sara Maria Cordtz har den samme oplevelse med forberedelserne til det kommende landsmøde:

  ”Det er rigtig fedt at være med til at tage alle forbedringerne fra sidste gang, og være med til at få landsmødet til at være endnu bedre for vores organisation”.

   

  Kaffe og kompetencer

  ”Når der er HB møde, bliver der truffet en masse beslutninger på få timer. Man møder forberedt op og har sat sig ind i de sager, der skal behandles. Indholdet fra møderne varierer mellem strategiske drøftelser og konkrete beslutninger, der sættes i gang med det samme”, fortæller Lars Kjeld Jensen.

  Da der bliver spurgt ind til. om man skal være kaffedrikker for at være HB kandidat svarer Karl Peder hurtigt:

  ”Det kan bestemt være en hjælp! Men det er ikke et absolut krav, the-drikkere har da også en chance. Der er selvfølgelig nogle lange møder, men det er bestemt blevet bedre, mens jeg har været her, så mængden af kaffe er sunket en smule”.

  Når man sidder i en hovedbestyrelse som man gør i KFUM-spejderne, får man udviklet nogle helt særlige kompetencer inden for mange områder. Fx strategisk ledelse, beslutningskompetencer, organisationsoverblik og politiske beslutningsprocesser.

   

  Overvejelser inden

  Går du og overvejer om du har en HB-kandidat i maven, er der gode råd at hente:

  ”Jeg syntes det er en god idé at overveje hvad man kan bidrage med, og hvad man selv kan få ud af det. Det er også vigtigt at tænke over hvad man har lyst til at arbejde med. Snak om dine tanker med nogle venner, spejderkammeratereller familie. Folk der kender en, er gode til at give feedback”, forklarer Sara Maria Cordtz og fortsætter:

  ”Man behøver ikke at have Gilwell tørklæde for at sidde i HB, det havde jeg ikke da jeg startede. Og du kan sagtens fortsætte i din gruppe, distrikt eller med dit projektarbejde. Faktisk kan det være godt for hovedbestyrelsen, hvis man har sine hænder i et eller andet”. 

   

  Karl Peder fortæller:

  ”Man skal brænde meget for spejderarbejdet! Man skal have mod på at arbejde med strategi, og arbejde på en lidt anden måde end med 15 ulveunger. Det er ikke her man får bundet flest knob, det er nogle andre ting, der flytter noget.