• Forside
 • Aktuelt
 • Ledere
 • Inspiration
 • Om KFUM-Spejderne
Du er her: Aktuelt » Nyheder » November 2011 » Jubilæum: 25 år som spejdernes madmor

Jubilæum: 25 år som spejdernes madmor

  9. november 2011

    

  Fine pateer, lune frikadeller og lækre salater. Lækkerierne bliver tryllet frem i Lilian Sørensens køkken, og på fredag fejrer hun sit 25 års jubilæum på Houens Odde Spejdercenter.

  ”Det er godt nok mange år, men det er gået så stærkt”, griner Lilian. 

   

  Begge Lilians forældre var stærkt knyttet til Houens Odde og hendes mor Marie Krath nåede også at fejre 30 års jubilæum som medarbejder på Houens Odde. De sidste fem år sammen med datteren Lilian.

   /upload/ms/lilian25.jpg

  ”Jeg er ikke uddannet inden for køkkenområdet, men jeg er til gengæld nærmest født ind i køkkenet på Houens Odde. Inden jeg kom hertil arbejdede jeg på en systue, hvor jeg syede nederdele og cowboybukser, men da den lukkede, var det naturligt, at jeg i stedet hjalp min mor i køkkenet ”, fortæller hun.

   

  Lilian Sørensen har siden været en trofast ressource gennem det meste af en menneskealder, og oplevet kolleger og gæster komme og gå.  

   

  ”Hun har et familiært og meget personligt forhold til Houens Odde, som har været meget mere end bare en arbejdsplads. Lilian har i forhold til både spejdere og erhvervskunder opbygget mange stærke personlige relationer, som har været af stor betydning for både gæsterne og Lilian”, siger centerleder Karsten Vilken Mulvad.


  Sovs til 25 mennesker
  Ved at kigge sin mor over skulderen lærte Lilian hurtigt at lave medisterpølser, sovs og frikadeller. Da moderen blev syg, måtte Lilian træde til. Og første opgave var en middag for ansatte fra Hinnerup kommune.

  ”Jeg kan huske at jeg tænkte Åh nej, hvordan skal jeg nogensinde klare at lave sovs til 25 mennesker! Men det var jo bare at kigge i en kogebog og gange op. Så det gik jo”, fortæller hun.

   

  Efter moderens død, arvede hun hendes job. I dag er hun som afdelingsleder ansvarlig for centrets køkkener, indkøb, rengøring og det øvrige køkkenpersonale. Og som med KFUM-Spejderne er der sket meget på 25 år.

   

  ”Jeg blev aldrig selv spejder, for der hvor jeg voksede op var der kun spejder for drenge. Det var før korpset begyndte at optage piger. Hvor Houens Odde for 25 år siden var et center mest for spejdere, så er det jo i dag også en forretning, og spejderne kommer i weekenden i uniform og i hverdagene i civilt med deres arbejdspladser for at tage på teambuilding og holde møder i anderledes rammer ”.

   

  Flæskesteg tager stadig kegler
  Og når verden ændrer sig, ændrer også det vi putter i munden. Det ved Lilian alt om:

   

  ”Vi spiser meget sundere i dag. Der er kommet salat på bordet og masser af grøntsager i gryderne. Jeg har en dygtig kollega i køkkenet, som ikke er bange for nye retter, så vi prøver en masse forskellige opskrifter af. Men folk er nu stadig glade, når der kommer flæskesteg og rødkål på bordet ”.

   

  På fredag fejrer Lilian sin 25 års jubilæum sammen med kolleger, familie og kunder. Og  denne gang er det ikke hende selv der står for maden.

   

  ” Lilian er både den som fastholder traditioner og bidrager til fornyelse. Houens Odde har mange udskrevne traditioner, som kun lever i kraft af de mennesker, som holder dem i hævd og der er Lilian med hendes lange historie på stedet en nøgleperson.

  Gennem alle årene er der også sket megen udvikling på Houens Odde og i den del som vedrører servicering og forplejning har Lilian spillet en væsentlig rolle. Om gruppen af gæster er på 7 eller 130 skal have en kop kaffe eller helstegt gris, så er Lilian klar. Vi er glade for at kunne fejre hendes jubilæum og taknemmelige for en stor og trofast indsats”, siger Karsten Mulvad.